Selecteer een pagina

Over de Beweegbundel

Over de Beweegbundel

Het was dinsdag 2 juni 2020, een normale dinsdagochtend toen de telefoon ging bij Mermaid Sisters, het bedrijf dat Joke samen met haar man en kinderen runt. Suzanne belde of het mogelijk was om de Mermaid Sisters Airtrack aan te passen zodat zij deze in haar praktijk kon gebruiken. Er was direct een klik en de dames gingen samen aan de slag om te kijken wat er mogelijk was. De Beweegbundel was geboren!

In eerste instantie gingen ze samen aan de slag en ontwikkelden een set methodische Airproducten aangevuld met een boekje met voorbeeldoefeningen, de Beweegkaarten. Deze eerste set inspireerde Olga en Maaike die beiden vanuit hun expertise ook weer mogelijkheden zagen voor nieuwe toepassingen. Inmiddels zijn er verschillende Beweegkaarten in ontwikkeling die je binnenkort op de site kunt vinden.

Kennis delen, praktisch, enthousiasme en inspireren zijn inmiddels de kern van de Beweegbundel geworden. 

Team Beweegbundel

Team Beweegbundel

Op dit moment bestaat het team achter de Beweegbundel uit 4 enthousiaste en ondernemende dames met ieder hun eigen expertise. Door het delen van onze kennis, het uitwisselen van ervaringen en samen brainstormen ontstaan superleuke en laagdrempelige oefeningen die breed inzetbaar zijn.

Beweegbundel team

Joke de Boer

Eigenaar de Beweegbundel en specialist spelend en bewegend leren

Joke is al ruim 20 jaar betrokken bij het onderwijs en de ontwikkeling van kinderen. De vragen: hoe komen kinderen het beste tot leren, wanneer zitten ze lekker in hun vel en hoe kunnen we beweging hierbij inzetten houden haar bezig. Met de Beweegbundel en de Beweegkaarten heeft ze een platform ontwikkeld waarmee ze in samenwerking met andere experts kennis deelt. Op deze manier wil ze professionals en ouders inspireren, zodat kinderen de tijd en begeleiding krijgen die nodig is om zich optimaal te ontwikkelen. Daarnaast geeft ze als specialist spelend & bewegend leren trainingen op het gebied van psychomotoriek en schoolrijpheid.

 

Beweegbundel - Joke de Boer

Suzanne Strijbosch – van Snippenberg

Master kinderfysiotherapeut  & eigenaar Just see me

Suzanne is Master Kinderfysiotherapeut en eigenaar van Just see me, praktijk voor kinderfysiocoaching in Venray. Kinderfysiocoaching is een unieke combinatie tussen kinderfysiotherapie en coaching. Suzanne begeleidt kinderen en hun ouder met name op het gebied van bewegen, bewegend leren, sensorische informatieverwerking, gedrag en emotieregulatie. Met haar basis als kinderfysiotherapeut krijgt zij jong en oud letterlijk en figuurlijk in beweging. Naast individuele begeleiding geeft zij ook opleidingen, trainingen en workshops.

Beweegbundel - Suzanne

Olga Bieuwinga

Zorginhoudelijk directeur ABC Bemmel en gespecialiseerd ambulant hulpverlener

Agogisch Buiten Centrum (ABC) Bemmel is een hulpverleningsorganisatie gevestigd in Bemmel. Wij bieden specialistische ambulante begeleiding voor kinderen, jeugdigen en gezinnen en daarnaast bieden we studie- of arbeidsdoeleinde dagbegeleiding aan jongeren die om verschillende redenen zijn uitgevallen. Ook geven we trainingen op scholen, zowel voor het basis- als middelbaar onderwijs. We maken gebruik van het ervaringsgericht leren en leren dus door te doen! We zetten sport, spel, beweging, natuur en creativiteit in als middel om met lastige onderwerpen aan de slag te gaan.

Olga Bieuwinga

Maaike Brookhuizen

Functioneel oogzorgspecialist en eigenaar Samen Zien

Maaike noemt zichzelf een “allround optieker”. Naast gediplomeerd opticien en contactlensspecialist, is ze gespecialiseerd in de functionele oogzorg en low vision. Ze geeft visuele training aan kinderen met lees- en leerproblemen en mensen met NAH. Hierbij werkt ze nauw samen met o.a. fysiotherapeuten, ergotherapeuten, remedial teachers, intern begeleiders. Daarnaast geeft ze cursussen en workshops met betrekking tot het zien.

Maaike Brookhuizen

De Beweegbrief

Via de Beweegbrief houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Beweegbundel. Zo staan er leuke evenementen op de planning, komen er nieuwe boekjes aan en delen we informatie en interessante tips met je. Wil je de Beweegbrief ook ontvangen laat dan even je naam en mailadres achter!

En vergeet niet om ons te volgen op Facebook en Instagram.