Selecteer een pagina

De Beweegbundel

De Beweegbundel

We weten allemaal dat bewegen belangrijk is. Maar hoe pas je dit toe in je praktijk, in de klas of thuis? Met de Beweegbundel willen wij jou inspireren om bewust aan de slag te gaan met bewegen en laten we je zien wat je kunt doen, waarom het belangrijk is en hoe je het doet!

De Beweegbundel

De Beweegbundel

De Beweegbundel

De basis van de Beweegbundel is een combinatie van 5 opblaasbare elementen, de vloer, de balk, de rol, de dunne mat en de dikke mat. Omdat de onder- en bovenkant van de elementen met duizenden draadjes aan elkaar vastzit ontstaat een veilige en stabiele vloer.

Met de bijgeleverde elektrische pomp heb je binnen een paar minuten alles opgepompt. En met dezelfde pomp kun je alles weer leeg laten lopen tot een super compact pakket dat je eenvoudig weer opbergt.

De Beweegbundel - onderdelen

Beweegkaarten

De Beweegkaarten

De Beweegbundel wordt standaard geleverd met een set van 10 Beweegkaarten die we samen met kinderfysiotherapeut Suzanne Strijbosch van praktijk Just see me hebben ontwikkeld. Deze basisset kan voor iedere discipline gebruikt worden en laat je zien wat je allemaal kunt doen, waarom de oefening belangrijk is en hoe je deze veilig uitvoert.

De kans is groot dat deze oefeningen jou inspireren om nieuwe variaties te bedenken. Daarnaast zijn we op dit moment samen met experts uit verschillende disciplines al druk bezig met extra oefeningen die je binnenkort ook op de website terug kunt vinden zoals “Beweegkaarten deel 2: Visuele vaardigheden” en “Beweegkaarten deel 3: Oplossingsgericht werken”.

Beweegkaart

Spelend en bewegend ontwikkelen

Spelend en bewegend ontwikkelen

In een tijd waar veel kinderen op hun telefoon en tablets zitten is bewegen belangrijker dan ooit. Door te bewegen leren kinderen de wereld ontdekken, het leert hen in oplossingen denken, stimuleert de creativiteit en ze leren zichzelf en hun lijf ontdekken. Dit laatste is heel belangrijk als het gaat om de motoriek, nieuwe vaardigheden aanleren en het leren op school.

Onze maatschappij is erg op prestatie gericht. Dit maakt dat kinderen vaak veel nadenken, piekeren, slecht slapen en zich niet fijn voelen. De Beweegbundel helpt de kinderen om van hun hoofd in hun lijf te komen. Dit ontspant en geeft rust. 

Bewegen is niet alleen heel goed voor je motoriek en ontspanning, maar ook als manier om contact te maken. Samen bewegen met je kind of de kinderen waarmee je werkt, dat verbindt!

Beweegbundel

Ervaringen

“Binnen onze hulpverleningsorganisatie hebben we dagelijks te maken met complexe problematiek en moeilijk gedrag. Door het inzetten van sport, bewegen en creativiteit als middel sluiten we beter aan, maar ervaren kinderen en jongeren ook letterlijk wat er in hun lijf gebeurt en hoe zij hier op een andere manier mee om kunnen (leren) gaan. De Beweegbundel wordt dan ook veelvuldig ingezet binnen onze praktijk. Waarom? Omdat we eindeloos kunnen variëren en het kunnen inzetten in bestaande tools en methodes.”

Olga Bieuwinga

Zorginhoudelijk directeur, ABC Bemmel

“Vanuit mijn werk als kinderfysiotherapeut en Kinderfysiocoach ben ik altijd op zoek hoe ik kinderen op een uitdagende manier in beweging kan krijgen. Ik zie veel kinderen die veel beweging nodig hebben dus leuke oefeningen of gave attributen zijn altijd welkom! De Beweegbundel is hier een te gekke aanvulling op. Waarom? Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn!”

Suzanne Strijbosch – van Snippenberg

Kinderfysiotherapeut en Kinderfysiocoach, Praktijk Just See Mee

Voor wie?

Voor wie

School & kinderdagverblijf

Zacht materiaal waarmee de kinderen veilig de prikkels van de dag kunnen verwerken. Creëert de mogelijkheid om optimaal te ontwikkelen door gerichte oefeningen.

Therapeut & coach

Unieke en kant en klare uitbreiding op je huidige pakket aan oefeningen. Eenvoudig op te bergen of mee te nemen. Maak gebruik van bijgeleverde oefeningen of creëer je eigen varianten!

Thuis

De ontwikkeling is niet iets wat alleen op school gebeurt. De Beweegbundel geeft je de mogelijkheid om als ouder/verzorger bewuster je kind spelend en bewegend te laten leren.

De Beweegbrief

Via de Beweegbrief houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Beweegbundel. Zo staan er leuke evenementen op de planning, komen er nieuwe boekjes aan en delen we informatie en interessante tips met je. Wil je de Beweegbrief ook ontvangen laat dan even je naam en mailadres achter!

En vergeet niet om ons te volgen op Facebook en Instagram.